NOSop3 ~ Sint-Maarten en Nederland: hoe zit ons koninkrijk ook alweer in elkaar?

September 14, 2017

NOS

Kan jij Sint-Maarten in één keer goed op de wereldkaart aanwijzen? En uitleggen hoe de relatie met Nederland precies zit? Dat eerste is misschien te doen, het tweede is een uitdaging. De verhouding met Nederland zit ingewikkeld in elkaar. En dat merk je nu ook bij de noodhulp die op gang komt na orkaan Irma.

We beginnen even bij het begin. In de Caraïbische Zee liggen duizenden eilanden, waaronder de Nederlandse. Sint-Maarten is, samen met Saba en Sint Eustatius, onderdeel van de Bovenwindse Eilanden. Die liggen zo’n 1000 kilometer van Bonaire, Curaçao en Aruba, die onderdeel zijn van de Benedenwindse Eilanden.

Lees verder: https://nos.nl/op3/sint-maarten-en-nederland

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *