Over woningen en formeren

september 24, 2017

Keuken

Als je het lot van mensen die het niet zo getroffen hebben in positieve zin wilt veranderen, is het handig om te bedenken wat de basisvoorwaarden zijn om de kwaliteit van het leven te verbeteren.

Armoede heeft verschillende gezichten. Het is niet alleen maar een gebrek aan geld. Armoede zorgt er ook voor dat bijvoorbeeld meerdere generaties in één huis wonen. Waardoor kinderen geen rustige plek hebben om huiswerk te maken. Armoede wandelt soms hand in hand met drugs- en alcoholproblemen. En daarmee staat de deur open voor huiselijk geweld.

De basisvoorwaarde om de kwaliteit van het leven te verbeteren is een betaalbaar huis. Een huis biedt rust als het goed is. Het is de plek waar je je huiswerk kunt maken. Een plek waar je je veilig kunt voelen.

Fundashon Cas Boneriano (de woningstichting op het eiland) probeert al een hele tijd om 500 betaalbare woningen te realiseren. Maar die wens wordt vanaf het begin dwarsgezeten door Haagse fratsen rondom de financiering.
Mocht er op een dag een nieuwe regering tot stand komen, is het te hopen dat er iemand de moed heeft om kamervragen te stellen over deze gang van zaken. De nieuwe minister van Koninkrijksrelaties kan dan opnieuw voor tranen zorgen. Maar dit keer van blijdschap.

FCB krijgt financiering 500 betaalbare woningen nog niet rond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *