10.10.20

April 8, 2019
PresentatieAddo

8 april 2018. Boekpresentatie Addo’s – Kralendijk

Vandaag een jaar geleden was de presentatie van Ikki’s eiland bij Addo’s. Een bijeenkomst waar ik met plezier op terugkijk.
Nu heb ik het in mijn hoofd gehaald om volgend jaar op 8 april het tweede deel over het eiland het levenslicht te laten zien.

10.10.20 is nl. het moment om stil te staan bij de jaren die verstreken zijn sinds 10.10.10. Om verschillende redenen zal het jubileum niet alleen maar met ballonnen en gratis gebak worden gevierd. De verhoudingen binnen het Koninkrijk zijn vandaag niet bepaald optimaal te noemen. Er zullen ongetwijfeld ook zure appels worden uitgedeeld.

Al heb ik dan nog nooit de lottocijfers goed voorspeld, toch denk ik dat ook Den Haag in het jubeljaar 2020 de balans gaat opmaken. Een balans die verder zal gaan dan alleen maar de BES-constructie.
Van St. Maarten tot Statia, van Aruba tot Curaçao, en laten we Ikki’s eiland niet vergeten, overal hangen donkere wolken in de lucht. Alleen op Saba schijnt de zon onbevangen zo te zien.
Van orkanen tot raffinaderijen, van incompetentie tot corruptie, Den Haag zal het allemaal oplepelen en het de eilanden voorhouden. Op hun beurt zullen die eilanden Den Haag de achterkant van de spiegel laten zien. Van geschonden beloftes tot desinteresse, van onwil tot superioriteitsgedachten, het zal allemaal voorbijkomen.

Om te voorkomen dat er commissies, consulenten en adviseurs zich maandenlang gaan buigen over de hedendaagse gevolgen van die vulkanische uitbarstingen, veroorzaakt door de botsing van de Atlantische en Caribische tektonische platen, waardoor het Caribische gebied ontstond, schrijf ik dat rapport wel in de komende acht, negen maanden. Dat scheelt toch een hoop gereis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *