Nationale Ombudsman ~ En nu?

September 11, 2019
Ombudsman

Foto: Nationale Ombudsman

In de afgelopen jaren hebben inwoners van Ikki’s eiland voortdurend duidelijk proberen te maken dat een groot deel van hen in armoede leeft. Ook verschillende politici, journalisten en onderzoekers wezen Den Haag met regelmaat op de schrijnende omstandigheden waaronder veertig procent van de bevolking van het eiland gebukt gaat.
Gisteren verscheen het rapport ‘Oog voor ouderen in Caribisch Nederland – Een onderzoek naar armoedegerelateerde problematiek van AOV-gerechtigden die in Caribisch Nederland rond of onder de armoedegrens leven’. Dit onderzoek van de Nationale Ombudsman laat voor de zoveelste keer zien dat een aantal ingezetenen van het Koninkrijk der Nederlanden in ‘bittere armoede’ moet leven.
Vandaag krijgt het rapport in bijna alle landelijke media in Europees Nederland ruim aandacht.

En nu?

Natuurlijk, er komen kamervragen. Het ach en oh zal niet van de lucht zijn. Het woord ‘geschrokken’ zal zeker nog een of drie keer vallen. Er zullen antwoorden komen waaruit op te maken valt dat het inderdaad zo niet langer kan en dat er hard gewerkt wordt aan richtbedragen, ijkpunten en nog iets.

Opgelost.

Onderzoek Nationale Ombudsman: https://www.nationaleombudsman.nl/nieuws/rapporten/2019045-1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *