NOS ~ Ouderen in Caribisch Nederland slaan maaltijden over door armoede

October 8, 2019

NOS

Veel ouderen op Bonaire leiden een mensonwaardig bestaan, constateerde de Nationale Ombudsman vorige maand. 65-plussers moeten rondkomen van een veel te laag AOW, terwijl de kosten van het levensonderhoud alleen maar oplopen. Vandaag praat de Tweede Kamer over deze kwestie tijdens de begrotingsbehandeling Koninkrijksrelaties.

Mevrouw Romana Boezem (87) is een van de 2500 ouderen op Bonaire die met zo’n laag AOV (de Caribische variant van de Nederlandse AOW) moet zien rond te komen. Dat lukt niet. Om extra inkomen te hebben, breidt ze wollen mutsjes voor vier euro per stuk. Maar verkopen lukt niet zo, want ze is slecht ter been.

Onze correspondent Dick Drayer ging o.a. langs bij mevrouw Boezem op Bonaire:
https://nos.nl/ouderen-in-caribisch-nederland-slaan-maaltijden-over-door-armoede.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *