Masterplan Bonaire 2030 ~ Over dromen

February 17, 2020

Masterplan

Op 6 november 2019 werd het Masterplan Bonaire 2030 gelanceerd. Met dit plan biedt het Bestuurscollege iedereen die zich verbonden voelt met het eiland de kans om mee te denken over de toekomst van Ikki’s eiland.

Want ja: Nos tur ta soña di un futuro floresiente. Un futuro floresiente pa nos yunan, nos famianan, nos amigunan i nos barionan. Un futuro floresiente kaminda tur hende tin un trabou ku ta duna nan satisfakshon i kaminda no tin pobresa, un futuro floresiente kaminda ekonomia ta floresé i ta den ekilibrio ku naturalesa i kultura di Boneiru.

Den e periodo binidero gobièrnu di Boneiru, den kolaborashon ku stakeholdernan, lo ta trahando riba kreashon di e plan maestro 2030 aki pa Boneiru.

Oftewel:
We all dream of a thriving future. A thriving future for our kids, our families, our friends and our neighborhoods. A thriving future where everybody has a satisfying job and where there is no poverty, a thriving future where the economy is flourishing and in balance with the nature and culture of Bonaire.

In the upcoming period the government of Bonaire, in collaboration with the stakeholders, will be working on creating this masterplan 2030 for Bonaire.

Inderdaad, er zijn eenvoudiger verlanglijstjes.
Maar ‘de toekomst is een handige plek om je dromen in te stoppen’, schreef Anatole France al. Dat bij de presentatie van het plan maar liefst 200 mensen aanwezig waren, laat zien dat mensen zich betrokken voelen bij de toekomst van het eiland. Ook in Den Haag waren vorige week 50 mensen afgekomen op de bijeenkomst over het plan. Dus ook John Lennon had gelijk toen hij schreef: You may say I am a dreamer, but I am not the only one.

In de komende tijd hoop ik op gezette tijden aandacht aan het Masterplan te besteden. Van verschillende kanten kreeg ik stukken gemaild nadat ik een paar berichten over de bijeenkomst in Den Haag had geplaatst. Naar aanleiding daarvan heb ik vandaag een paar mensen gevraagd om een bijdrage. De eerste toezeggingen zijn al binnen.
Vandaag als eerste bijdrage de aftrap van Elvis Tjin Asjoe, uitgesproken bij de lancering van het plan in november ll.

Heeft ook u ideeën? Kom maar op!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *