Katzwijm

June 14, 2021

katzwijm

En zo leer je op de vroege ochtend hoe het eruitziet als zo’n beest in katzwijm valt. Ik wilde de nieuwe kat van de buren vertellen dat duizenden inwoners van het Koninkrijk der Nederlanden de mooiste week van hun leven mee gaan maken.
Halverwege de uitleg dat er a.s. woensdag eindelijk een einde komt aan een van de pijnlijkste misstanden in dit land werden haar ogen groter en groter, haar staart zette op tot uitzonderlijke proporties, haar adem stokte en ineens lag ze op haar rug en bewoog niet meer.

De Vaste commissie voor Koninkrijksrelaties gaat er namelijk a.s. woensdag voor zorgen dat er een einde komt aan de armoede op de eilanden. Na de donderpreek van de Nationale Ombudsman vorige week, waarin de verantwoordelijke Haagse politici kregen te horen dat ze zich niet langer kunnen verschuilen achter drogredenen, zullen die politici zonder aarzelen de stippen aan de horizon samen met alle ijkpunten in een doosje stoppen en begraven op het kerkhof van de Heilige Apate, de godin van de leugen en het bedrog.

Half politiek Bonaire is ondertussen in Europees Nederland om deze bijzondere gebeurtenis bij te wonen en ik dacht dat het sympathiek was om de nieuwe buurkat deelgenoot te maken van deze vreugdevolle happening.
Nu moet ik eerst de dierenarts bellen om te vragen of het beestje vanzelf bijkomt of dat ik een emmer koud water moet pakken.
Niet dat ik hiermee aan wil geven dat in mijn achterhoofd de gedachte sluimert dat er woensdag mogelijk toch weer sprake zal zijn van een koude douche.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *