Kralendijk ~ De hoofstad van Ikki’s eiland

juni 30, 2015

Kralendijk

Kralendijk (12˚9’ noorderbreedte en 68˚16’ westerlengte) is de hoofdstad van Bonaire en tevens het politieke, culturele en zakelijke centrum van het Caribische eiland.
De stad is geen bruisende metropool maar ademt eerder een serene dorpse sfeer uit. Kralendijk telt 12.500 inwoners en ligt op ongeveer 10 minuten rijden van Flamingo Airport Bonaire.

De hoofdstad van Bonaire kent alleen maar laagbouw waarbij de gebouwen maximaal drie verdiepingen hoog zijn. De meeste huizen dragen vrolijke pasteltinten waarbij vanzelfsprekend het flamingo roze favoriet is.
De Nederlandse koloniale tijd heeft een duidelijke stempel gedrukt op de architectuur van Kralendijk. Het stadje staat vol met okergeel gekleurde fraaie monumentale gebouwen.

Oude wet
Het hoogste gebouw van Kralendijk en Bonaire is het bestuurskantoor. Dit gebouw is 8 meter hoog. Er is ooit een wetsvoorstel gemaakt dat geen enkel gebouw op Bonaire hoger mag zijn dan het bestuursgebouw.

Helaas is recent ontdekt dat deze wet nooit is bekrachtigd. Men vreest nu dat er op Bonaire ook hogere gebouwen dan 8 meter zullen gaan verrijzen in de toekomst.

Lees verder: http://www.beautiful-bonaire.nl/kralendijk.html

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *