Nieuws uit de West ~ het eiland Bonaire (1947)

juli 1, 2015


Impressies van het eiland Bonaire. Luchtopnames zoals de hoofdplaats Kralendijk. Stadsshots en straatshots, o.a. het Gouvernementsgebouwen en de haven. Landschapsshots: droog en stoffig met metershoge cactussen; zoutwatermeren met mangroves; een kudde geiten. Strandbeelden: bergen schelpen liggen gereed voor de handel; inheemse vissers boeten netten; op sommige rotsen staan nog Indiaanse tekeningen van vroeger; de zgn. “slavenmuren” omheinen stukken grond (voormalig grondbezit van plantage-eigenaren). De rotsige noordkust: de zee loopt er met hoge golven tegen te pletter.

https://www.youtube.com/user/BeeldenGeluid (YouTube kanaal Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *