Wereldomroep volgt Antillianen in Hilversum in 1965

juli 1, 2015

Bert Steinkamp en Yvette Ecury volgen in oktober 1965 een groep Antillianen in Hilversum. De gesprekken zijn in het Nederlands, Papiamento en Engels. Het programma werd uitgezonden op de Nederlandse Antillen.

In het eerste deel gaan ze op bezoek bij Philips Telecommunicatie in Hilversum, waar de Antillianen werken. Philips Telecommunicatie was een grote werkgever in Hilversum, die op zijn hoogtepunt in 1955 werk bood aan 2500 werknemers. Het was feitelijk de voortzetting van de beroemde Nederlandsche Seintoestellen Fabriek (NSF) waar de publieke omroep (technisch) uit voortgekomen is.

Presentator Bert Steinkamp belt naar Yvette Ecury vanuit de hal van het Wereldomroepgebouw en vraagt of ze televisieprogramma’s wil gaan presenteren. Ze reageert uiteindelijk enthousiast. Bert en Yvette komen vervolgens aan bij Philips Telecommunicatie in Hilversum. Yvette loopt met Antilliaanse werknemers het bedrijfsterrein op en voert gesprekjes in het Papiamento en het Engels.

De presentatoren vertellen over het werk in de fabriek en gebruiken een maaltijd in de kantine. Op verschillende plaatsen in het bedrijf doen de Antillianen de groeten aan hun familie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *