Trainees ~ Een frisse blik

mei 29, 2018

FM

‘Hun frisse blik heeft een goede uitwerking op de rest’, zegt mr. Macha Le Poole, de secretaris van de Raad van Bestuur van Fundashon Mariadal, als we het over de trainees hebben.
Op initiatief van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) zijn diverse projecten gestart met als doel ‘het verder versterken en ontwikkelen van het bestuur in het Caribisch deel van het Koninkrijk. Alle projecten zijn gericht op samenwerking met Bonaire, Sint Eustatius, Saba, Aruba, Sint Maarten en Curaçao en de inhoud komt tot stand op basis van de wensen in het Caribisch deel van het Koninkrijk.
(zie: https://www.caribop.com/)

WeConnect werkt mee aan het TOP Traineeships Bonaire. Een onderdeel van het Talent Ontwikkel Programma Bonaire, een tweejarig werk- en leertraject gericht op jong talent in Nederland met Caribische roots.
De trainees hebben allemaal wortels op een van de eilanden en hebben HBO of WO opleidingen afgerond in Nederland. (Zie: http://stichtingweconnect.nl/)

‘Hun energie werk aanstekelijk’, vervolgt mevrouw Le Poole, ‘en ze dwingen ons om stil te staan bij het hoe en waarom van ons handelen. Hun onbevangen blik wijst ons op blindspots.’
Drie van de trainees die op dit moment bij Mariadal werken, heb ik mogen interviewen bij mijn laatste bezoek. De verbondenheid met de eilanden, hun ambities en openheid waren gemeenschappelijke kenmerken.
‘Het belangrijkste naar mijn idee is dat ze geen cultuuromslag hoeven te maken’, zegt mevrouw Le Poole. ‘En ze willen wat en gaan ervoor.’
Dr. Giovanni Frans, directeur Mariadal, bevestigt dit. ‘Ze worden niet of een stuk minder gehinderd of geremd of beïnvloed om zich aan te passen of te conformeren. Voor ons als organisatie is het de uitdaging om jong professionals in onze organisatie te laten landen en adequate begeleiding te geven.’

De interviews met de trainees:
Chesa Zimmerman – Daarom zeg ik, ik ben een kind van de Cariben
Gilmar Krips – Het is een switch van digitaal naar analoog. Hier ben je met mensen bezig
Stephen Elizabeth – In voorbereiding

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *