Nationaal Archief – Slavernijverleden

May 3, 2021
Foto: www.dbnl.org

Foto: www.dbnl.org

U vindt hier een overzicht van online archieven die te maken hebben met het Nederlandse slavernijverleden. De archieven zijn gerestaureerd en gedigitaliseerd in samenwerking met Metamorfoze, nationaal programma voor het behoud van papieren erfgoed en andere erfgoedinstellingen. De ruim 1,9 miljoen gedigitaliseerde archiefstukken komen van verschillende instellingen in Nederland, Engeland, Guyana en Suriname. U vindt scans uit de collectie van het Nationaal Archief en links naar de scans van de andere (archief)instellingen. Onze zoekhulpen helpen u tijdens uw onderzoek naar het Nederlandse slavernijverleden.

De tot nu toe gepubliceerde scans zijn nog niet compleet. In de toekomst zal dit overzicht worden uitgebreid met archieven afkomstig van de Antillen en het Stadsarchief Rotterdam.

Ga naar: https://www.nationaalarchief.nl/onderzoeken/zoekhulpen/slavernijverleden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *