M21 E Differensia – Een vuurtoren in soms woelige baren

oktober 2, 2021
20211001_112626

Daisy Coffie

Gistermiddag werd in het Marriott hotel de nieuwe politieke beweging van mevrouw Daisy Coffie gepresenteerd. Mocht deze nieuwe partij een even duidelijk geluid hebben als het volume gisteren tijdens de toespraak van de oprichtster, zit het wel goed met de toekomst van het eiland.

De naam, Movementu21 E Diferensia, staat voor het jaar van de oprichting, maar laat ook zien dat de partij klaar is voor de 21e eeuw.
De 1 in het logo is een vuurtoren. De beweging hoopt een baken te zijn in de soms woelige baren van de lokale politiek.

De 21e eeuw laat haar sporen na in het manifest van de partij. Innovatie, integriteit, solidariteit, inclusiviteit, zijn maar een paar van de thema’s. Wat dat precies betekent, ga ik binnenkort met mevrouw Coffie bespreken.

Vermoedelijk heeft mevrouw Coffie een helder verhaal. Ze komt niet zomaar uit de lucht vallen. De ervaren politica komt niet voor het eerst om de hoek kijken. Al jarenlang is ze lid van de Eilandsraad. Nadat ze op onelegante wijze afscheid mocht nemen van haar partij, de MPB, is ze onafhankelijk lid van de raad.

Met het oprichten van M21 hoopt zij de belangen van de Bonairiaanse bevolking een stem te blijven geven. Gezien het volume gisteren, zal mevrouw Daisy Coffie gehoord worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *