Het Caribisch virus

October 16, 2021

Winter

Het achterlaten van de letterlijke en figuurlijke warmte die het eiland me de voorbije weken royaal gaf, is me inderdaad in de koude kleren gaan zitten. Voor de gevoelstemperatuur in Amsterdam verwijs ik maar naar bijgaande foto.

In de komende weken hoop ik niet alleen een aantal interviews te publiceren, bestemd voor het tweede deel van Ikki’s eiland, maar verwacht ik me ook weer op te kunnen winden over al het nieuws vanuit Den Haag en Kralendijk.

Om maar met Den Haag te beginnen.
Zo lees ik dat de staatssecretaris van Koninkrijksrelaties, de heer Knops, besmet is geraakt met het Caribisch virus. ‘Ik ben van de mensen en de eilanden gaan houden omdat ik ze heb leren kennen’, aldus de politicus.
Van pure schrik is hij daarom overstag gegaan na een motie van mevrouw Jorien Wuite (D66) en besloot hij in al zijn goedertierenheid dat de uitkeringen en het minimumloon met 10% verhoogd gaan worden per 1 januari 2022.

Voor er nu volksfeesten los gaan barsten op de eilanden even een kleine herinnering aan deze wetmatigheid: tien procent van bijna niks is bijna niets.

Je mag dan wel besmet zijn met dat Caribische virus en van al die mensen zijn gaan houden, maar als je prat gaat op tien procent verhoging van de ongekend lage uitkeringen, vraag ik me af door welk variant van dat virus je besmet bent geraakt.

Gelukkig was daar mevrouw Attje Kuiken (PvdA). Zij zorgde voor vuurwerk door de staatssecretaris erop te wijzen, in duidelijke taal, dat de armoede in de afgelopen elf jaar alleen maar is toegenomen voor duizenden inwoners.
Daarmee zorgde mevrouw Kuiken voor een warm moment in dit koude landje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *