Kaya Amsterdam en de orkaan Dorian

maart 14, 2022
Drukwerk

bonaire.ni – 13 maart 2022

De tekening zag er mooi uit. De gedeputeerde keek tevreden naar het voorstel. Zijn ambtenaren hadden goed werk geleverd. In zijn aantekeningen stond een rode streep door ‘aansluitoksel’. Waarom die streep daar stond, wist hij niet meer.

De secretaresse kwam binnen en vroeg of hij nog iets nodig had.
‘Misschien wil je een foto maken terwijl ik aan de kaart werk’, zei de gedeputeerde. En gaf zijn telefoon aan zijn rechterhand.
‘Wacht even’, zei hij nadat de eerste foto’s gemaakt waren.
Hij pakte een viltstift.

De aanleg van de rotonde op Kaya Amsterdam houdt de gemoederen weer bezig op het eiland. Die rotonde zou in januari 2021 officieel worden geopend. De feestelijke plechtigheden moesten jammer genoeg worden afgeblazen. Het ding was te klein toen ie daar bijna lag. Grote vrachtauto’s konden het rondje niet gebruiken.

Uiteraard werd beloofd dat er een onderzoek zou komen naar de oorzaak van deze rampspoed. Want de aanleg van de minicirkel had tussen de US$600.000 en US$800.000 gekost. De uitslag van dat onderzoek zou snel worden gepresenteerd. En dat leek logisch.

Want het was al snel duidelijk dat de architect en andere betrokkenen tot de conclusie kwamen dat de originele tekening gewijzigd was. Voor de leek merkwaardiger was het nieuws dat er een opdracht bleek gegeven te zijn om een nieuwe rotonde te tekenen. Op die nieuwe tekening waren de afmetingen anders, kleiner dan op de originele tekening.

Als je bedenkt dat ruim 99% van de bevolking niets van doen heeft met die tekening, is het wonderlijk dat bijna een jaar later dat onderzoek nog gaande is.

Mevrouw Coffie (Fractie Coffie) heeft dan ook een paar vragen gesteld. Zo wil zij weten wie de opdracht heeft gegeven om af te wijken van de originele tekening. En wie opdracht heeft gegeven om een nieuwe rotonde met veel kleinere afmetingen te tekenen.
Ook wil mevrouw Coffie graag weten hoe groot de financiële schade is. En wie daar verantwoordelijk voor is. Logisch is het dat zij ook graag wil weten of die schade teruggevorderd kan worden van die knutselaar.

De secretaresse van de betrokken gedeputeerde herinnerde zich ineens het maken van die foto’s toen de vragen van mevrouw Coffie binnenkwamen.
Ze bedacht dat ze nog een grapje gemaakt had toen de gedeputeerde zich met viltstift over de tekening boog.
‘Dit is uw Trumpmoment’, had ze gezegd, ‘hij een orkaan, u een rotonde.’
De gedeputeerde had even opgekeken en was doorgegaan met tekenen.

Het is eenzaam aan de top. Je moet overal verstand van hebben. Dat wordt wel eens vergeten.

https://bonaire.nu/2022/03/07/resultaten-administratief-onderzoek-naar-mislukte-rotonde-laten-nog-steeds-op-zich-wachten

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *