Fundashon Mariadal 1 ~ In voor- en tegenspoed

juni 4, 2024

MariadalEen paar weken geleden herinnerde Facebook mij eraan dat ik acht jaar geleden melding maakte van een nieuwe categorie op de site van Ikki’s eiland: Fundashon Mariadal.
Die aankondiging eindigde ik met: ‘Door FM te portretteren hoop ik een beeld te geven van de zorg op het eiland. In voor- en tegenspoed.’

Niet alleen de politiek zorgt bijna dagelijks voor vragen en roddels, ook Fundashon Mariadal draagt een steentje bij aan het rumoer.
Van botika’s tot air ambulances, van artsen die vertrekken tot klachten over onderhoud, het komt allemaal voorbij. En bij al die onderwerpen hoor je als extraatje nog een klacht over de communicatie van Mariadal. Of om preciezer te zijn: over het gebrek aan communicatie van de zorginstelling.

Dat op Bonaire een ziekenhuis zich zo kon ontplooien als Mariadal dat heeft gedaan en nog steeds doet, is een voorbeeld van wat een goede samenwerking tussen eiland en Den Haag op kan leveren. En hoe belangrijk daarin de rol is van mensen die met visie en geduld de koers bepalen.

Ook al ben ik onder de indruk van de stappen die FM heeft gezet in de voorbije jaren, ik heb nu eenmaal niet het karakter om alleen maar vol bewondering toe te kijken.

De laatste weken vroeg ik me af of ik een serie zou gaan maken over al die onderwerpen waarmee Mariadal in het nieuws komt. En dus ging ik mailen, appen en bellen in de hoop duidelijkheid te krijgen. Zuster Crispina indachtig. Zij zei in het interview in 2017: ‘Ik begin met bidden en dan ga ik hopen dat het helpt.’
‘Ik begin met vragen stellen en dan ga ik hopen dat het helpt’, zeg ik haar na.

En het heeft geholpen, al die vragen stellen. Tijdens het bezoek aan FM (van 21 tot 30 mei jl.) heb ik veel antwoorden gekregen op mijn vragen. Die antwoorden zijn de basis voor de serie die ik in de komende weken hoop te publiceren.

BonFMDe serie begint vandaag met een interview op Bon FM. Het gesprek is vorige week (28 mei jl.) opgenomen.

Nos invitado den Bon dia Boneiru riba djaluna 3 di yüni tabata Auke van der Berg, di e website ikkiseiland.com. Via di e link por skucha e programa aki; https://on.soundcloud.com/dSbmhYvNAWAR9mXNA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *