Kralendijk aan den IJssel

december 6, 2021
Drukwerk

bonaire.nu – 5 december 2021

Het is gedeputeerde Hennyson Thielman gelukt om een intentieovereenkomst samenwerking met de gemeente Krimpen aan den IJssel te laten ondertekenen door de burgemeester van genoemde gemeente.
De gemeente Krimpen aan den IJssel gaat het Openbaar Lichaam Bonaire ondersteunen met kennisoverdracht en het inrichten van een Klant Contact Centrum.
Ook zal worden gekeken of de twee elkaar kunnen vinden in een duurzame ambtelijke ondersteuning tussen dat Klant Contact Centrum op het eiland en dat ding in Krimpen aan den IJssel.

Nu ben ik nog nooit in Krimpen aan den IJssel geweest, maar ik zie dat de gemeente al jaren met zo’n KCC werkt. Uit een onderzoek in 2016 blijkt dat het Centrum naar tevredenheid werkt. Ook blijkt uit dat onderzoek dat het op maandag druk is. Op die dag zit er zelfs een extra ambtenaar om al die opmerkingen, klachten en vragen te beantwoorden. Een mooi weetje voor het KCC Bonaire. Iets om rekening me te houden qua bezetting.

Dat Krimpen efficiency hoog in het vaandel heeft, blijkt uit een detail. Als je het gemeentehuis wilt bellen, heb je genoeg aan een 6-cijferig nummer. Telefoon: 14 0180 Let op! Dit is een verkort 6-cijferig nummer. U hoeft hiervoor geen 0180 te toetsen.
Als je weet dat er 25.000 keer per jaar naar dat nummer wordt gebeld, heb je het toch over 100.000 keer minder op een toets te moeten drukken dan voorheen. Tel uit je winst.

Wat onder duurzame ambtelijke ondersteuning moet worden verstaan, is mij niet duidelijk. Volgens Onze Taal betekent Duurzaam onder meer ‘geproduceerd of verkregen op een manier die het milieu en de natuur zo min mogelijk belast’, ‘het milieu zo min mogelijk belastend’. Kortom: ‘relatief milieuvriendelijk’, ‘grondstofbesparend‘.
Het enige wat je dan kunt bedenken is dat de ambtelijke ondersteuning niet gepaard zal gaan met vliegreisjes naar Krimpen of naar het eiland, maar dat de overdracht op afstand plaats zal vinden.

Het personeel van het KCC Bonaire zal overigens blij zijn dat het Centrum er nog niet is. Anders was zij deze dagen platgebeld door verontruste eilandbewoners. Bewoners die bijvoorbeeld klagen over de gevolgen van al die cruiseschepen die weer aanmeren.
Omdat er maar twee pieren zijn, is er op sommige dagen geen plaats voor het gewone vrachtverkeer.
En dat heeft gevolgen voor de bevoorrading van de winkels op het eiland. Volgens die klagers. Dat er ook mensen zijn die het verband tussen die varende flatgebouwen en de bloemkolen niet zien, laat zien dat het leven ingewikkeld is.

Maar misschien komt alles op zijn pootjes terecht als dat Masterplan Bonaire 2030 weer boven water komt. Met dat plan komt alles goed en kan het KCC weer duurzaam worden ontbonden.
Met of zonder de hulp van Krimpen aan den IJssel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *