Leerdam

January 17, 2020

21762886_10213224137425219_4572321254835591171_o

Eerlijk is eerlijk, ik heb geen draad verstand van wegenbouw. Daar had ik tot een paar dagen geleden geen last van. Toen las ik het bericht op Caribisch Netwerk waarin de heer Etienne van de Horst, interim-directeur van de directie Ruimte en Ontwikkeling op het eiland, uitlegt dat men begonnen is met het verbeteren van het wegennet op Ikki’s eiland.
Dat wegennet verdient die naam niet. Het is dat je niet op Leerdammer kaas kunt rijden, anders was een verwijzing naar dat product passend. Gaten met wat kaas erom heen.

In de voorbije jaren, nou ja, 62 jaar volgens het bericht, is er op het eiland blijkbaar weinig of niets gedaan aan het onderhoud van de wegen. Maar nu worden de mouwen opgestroopt en gaat er gewerkt worden aan een gladgestreken toekomst.
Die toekomst heeft geen haast. Want het project duurt zestien jaar.
Zestien jaar. Al geeft de interim-manager aan dat er misschien in het eerste vierjarenplan wat tijdwinst kan worden geboekt.

Bij gebrek aan kennis over wegenbouw, resten mij alleen een paar vragen.
Is er iemand die mij uit kan leggen wat de problemen zijn bij het verbeteren c.q. aanleggen van een weg op het eiland? Is er iemand die zegt, dat kan ik wel wat sneller regelen?
Daarnaast zit ik ook nog in mijn maag met die opmerking dat het precies 62 jaar geleden is dat er voor het laatst onderhoud is gepleegd. Is daar bewijs van? Notulen, foto?

(zie: https://caribischnetwerk.ntr.nl/2020/01/15/verbetering-wegen-bonaire-begonnen-maar-neemt-nog-zestien-jaar-in-beslag)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *