Radiostilte

september 22, 2017

21762886_10213224137425219_4572321254835591171_o

De afgelopen twee weken kwam er van alles voorbij waarover een stukje viel te schrijven. Bijvoorbeeld over het verzoek van de overheid aan het Bureau Regioplan om zich te buigen over de vraag of arme mensen baat hebben bij wat extra geld. Gelukkig komt het antwoord op die vraag al in het voorjaar van 2018. Iets om naar uit te kijken.
Je zou het kunnen hebben over het besluit van het kabinet Rutte II om geen cent extra aan de eilanden uit te geven volgend jaar. Hoeven ze zich in ieder geval niet te buigen over de vraag waaraan ze al dat geld uit zullen geven.
Je zou het ook over de stilte kunnen hebben die valt als je in Den Haag vragen stelt over de huizenbouw op het eiland. En je zou iets kunnen zeggen over het feit dat er op datzelfde eiland mensen zijn die blijkbaar liever onrust stoken dan dat ze solidair zijn met de strijd voor die huizen.

Je zou het ook kunnen hebben over de saamhorigheid die er wel is nu orkanen sporen van geweld trekken door het Caribisch gebied. Je zou het kunnen hebben over de centrale rol van Fundashon Mariadal bij de hulpverlening. Dat zijn dingen waar je tevreden over kunt zijn.

Al die stukjes komen wel. Op een dag.
Nu heerst er tijdelijk radiostilte in grijs Amsterdam. Er zijn andere zaken aan de hand op de eilanden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *