Een tijd van gaan

maart 25, 2021

TweedeKamer

Je kunt Prediker openslaan of the Byrds opzetten en To everything there is a season meezingen of in de teksten van Bob Dylan een citaat zien te vinden waarmee Antje Dierens recht wordt gedaan.
Mevrouw Diertens (D66) is een van de kamerleden die volgende week Den Haag gaat verlaten. En daarmee verliest de Vaste Kamercommissie voor Koninkrijkrelaties een lid dat de eilanden een warm hart toedraagt. En waar ik op kon rekenen als ik informatie uit wilde wisselen over Ikki’s eiland.

Zoals bij iedere wisseling van de wacht, gaan meer vaste gezichten de Commissie al dan niet noodgedwongen verlaten. Mevrouw Nevin Özütok bijvoorbeeld. Voor mij het gezicht van GroenLinks zoals ik die partij wil zien. Betrokken en niet bang de nek uit te steken.

Het lid dat graag hamerde op het gesjoemel op de eilanden en dat met verve en regelmaat te berde bracht, de heer Ronald van Raak (SP), besloot zelf al in een vroeg stadium zich niet meer verkiesbaar te stellen.

Wie ook de Kamer en daarmee de Commissie gaat verlaten is André Bosman (VVD). Al kijken we op sommige dagen verschillend naar de wereld om ons heen, de heer Bosman was voor mij een vast en betrouwbaar aanspreekpunt als er weer iets onder de aandacht gebracht moest worden. Een man die van aanpakken weet en waarmee het goed kersen eten is.

Natuurlijk, er komen vast weer een paar aardige mensen in die Commissie en ik hoop mijn weg opnieuw te vinden.
Maar vandaag ben ik ietwat weemoedig als ik aan het vertrek van een aantal leden denk.
Ja, ik weet het, deze bui gaat wel weer over.

Wat blijft, is de les die ik heb gekregen. In de afgelopen jaren ben ik verrast door de toegankelijkheid van Haagse politici. Een meevaller in een wereld waar ik van nature de nodige en noodzakelijke vraagtekens bij had en heb.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *