Het is nooit te laat

mei 10, 2023

Nijpels

‘Het is nooit te laat’ is de titel van het rapport dat Kwartiermaker Klimaattafel Bonaire, de heer Ed Nijpels, eergisteren in Kralendijk presenteerde. Niet alleen de kwartiermaker had de tocht naar het eiland ondernomen, ook de minister van Klimaat en Energie, de heer Rob Jetten, was present.

Ervan uitgaande dat de heren een retourtje Schiphol – Flamingo Airport hebben gekocht, betekent het dat ze per persoon 2,33 ton CO2 uitstoot voor hun rekening mogen nemen met dit uitstapje. 2,33 ton CO2 staat gelijk aan ongeveer 3335 wasjes of 1144 douchebeurten van 10 min of 1216 dagen TV kijken. Gelukkig kun je een mogelijk schuldgevoel afkopen voor €51,66.
Mochten de heren businessclass vliegen, wordt de uitstoot 6,77 ton CO2 per persoon. Wat zou betekenen dat je 9672 wasjes of 3319 douchebeurten of 3526 dagen TV kijken met een bezoekje aan het eiland hebt verbruikt. De aflaat hiervoor bedraagt €149,80.

Verrassend was de opmerking van de heer Nijpels tijdens de presentatie dat het ‘met een lege maag lastig is om enthousiast te worden voor klimaatbeleid’.
Waarmee de VVD-politicus in één zin de gevolgen van dertien jaar VVD-beleid ten opzichte van Caribisch Nederland wist samen te vatten.

Een beleid waar geen aflaat voor bestaat.
Al is het nooit te laat, weten we nu.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *