Wat, waar en hoe – deel 6

augustus 26, 2023

ZVKKlein leed kun je het noemen.
Als je op kantoor mag komen om de reis naar Colombia door te nemen en je wordt gevraagd een formulier te ondertekenen waaruit blijkt dat je de informatie begrepen hebt en je hebt die informatie nog niet gekregen, vraag je toch of je eerst die informatie mag. Uit het antwoord van de werknemer dat ie dan nog een keer naar de scanner moet lopen, blijkt dat ie dat maar lastig vindt.

Of als je drie dagen voor vertrek krijgt te horen dat het nog onduidelijk is wanneer je weer terug naar huis gaat en ’s avonds een e-mail van het hotel in Colombia vertelt wanneer je weer uit mag checken.

Uit het handvol berichten dat ik deze week kreeg, wordt duidelijk dat ook dit soort kleine voorvallen uiteraard voor de patiënt enerverend zijn. Niemand gaat voor de lol naar een ziekenhuis. En dan ook nog ver van huis.

Je kunt het afdoen als incidenten. ‘Maar professioneel gedrag komt tot uitdrukking in woord, gedrag en uiterlijk en is van groot belang voor het basisvertrouwen dat een patiënt in een beroepsbeoefenaar moet kunnen stellen.’
Citeerde de wijsneus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *