Daar zit je dan …

oktober 18, 2023

MPBDe motie van wantrouwen ingediend door Clark Abraham (Partido Demokratiko Boneriano – PDB) tegen het bestuurscollege kreeg gisteravond steun van Cyrill Vrolijk van de Movementu di Pueblo Boneriano (MPB).
Door die stem verloor het college de meerderheid in de Eilandsraad. De heer Vrolijk besloot nl. de MPB te verlaten en als eenmansfractie verder te gaan.

Na de laatste verkiezingen was de MPB al van 3 naar 2 zetels gegaan. Maar samen met de Union Patriotiko Bonaire (UPB – 3 zetels) had zij de meerderheid in de raad. Daardoor kon snel een Bestuurscollege worden gevormd.

Vanaf vandaag kan de partij van Abraham (3 zetels) onderzoeken of zij met M21 (Daisy Coffie) en de fractie Vrolijk, afspraken kan maken. Samen hebben deze fracties de meerderheid in de raad.

Cyrill Vrolijk is niet het eerste lid dat de MPB achter zich laat. Eerder verlieten Daisy Coffie en Nina den Heyer om verschillende redenen de partij.

Voor een partij die nogal wat woorden spendeert aan termen als nieuwe politiek, transparantie en openheid, wordt het misschien tijd om eens in de spiegel te kijken.
Hoewel, daar zie je alleen jezelf.
En dat is nu net het probleem.

Bij de start van de MPB in 2013 waren er veel mensen die hoopten op een nieuw geluid. Eindelijk zou er een club komen die alles anders aan zou pakken.

Al snel waren de eerste valse noten hoorbaar rond de MPB. Het nieuwe geluid bleek verrassend te passen bij de deuntjes van de oude politiek.
En daar zit je dan tien jaar later met nog één zetel in de Eilandsraad.

Voor de MPB is het misschien toch verstandig om zich een paar uur te verdiepen in de redenen waarom de kiezer deels afhaakt. En waarom mensen de partij verlaten.

Je kunt alles afdoen met schimpscheuten en sneren.
Maar soms levert reflectie iets positiefs op.
Alleen vraagt het wat moed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *