Fasten your seatbelts: er komen andere tijden

oktober 25, 2023

SeatbeltOnder het toezicht van een breedsprakige en wijdarmige telg van een beroemde politieke dynastie gaat het eiland vanaf volgende week glorieuze tijden tegemoet.

Met naast zich Nina den Heyer en Anjelica Cicilia als gedeputeerden en een eilandsraad met o.a. de ervaren Daisy Coffie, Cyrill Vrolijk, Rolanda Hellburg en de onvolprezen Delno Tromp als nieuweling, zal Abraham de eilandbevolking vol vertrouwen uit de woestijn leiden.

Nog voor de nieuwe gedeputeerden geïnstalleerd zijn, zijn de eerste tekenen van de nieuwe tijd al zichtbaar.
Zo was een ruime meerderheid van de Kamer ineens voor het vaststellen van een sociaal minimum met ingang van 1 juli 2024, werden zomaar alle moties met betrekking tot Caribisch deel van ons koninkrijk deze week door dezelfde Kamer omarmd en viel er gisteren ook nog her en der een frisse bui.
En dan moet de nieuwe coalitie nog beginnen.

Onder de naam Hustu i Duradero (Eerlijk en duurzaam) heeft de coalitie 50 punten gepresenteerd waardoor ‘elke burger een verschil moet gaan merken’.
Die burger woont binnenkort in een rechtvaardige samenleving, gedragen door een krachtige en participatieve democratie, waarbij duurzaamheid zelfs de loslopende geiten en honden in haar greep houdt.

Kortom, er komen andere tijden. Tijden waarin we ademloos de kosten van levensonderhoud zien dalen, huizen betaalbaar worden en iedereen een goed humeur heeft. Iedere dag.
We gaan het zien en volgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *