Megahit FM – Op de Klippen – 4 november 2023: Deze week in de hoofdrol, de horzel van het koninkrijk!

november 7, 2023

KlippenDeze keer was de columnist Auke van der Berg de tafelgast van het actualiteitenprogramma dat elke zaterdagmiddag live vanuit club Trocadero door de Bonairiaanse radiozender Mega Hit Fm (101.1 Mhz) wordt uitgezonden. Het werd een mooie uitzending met op de achtergrond het geruis van de regenbui die half Kralendijk onderwater zette.
Van der Berg kwam bijna een decennium geleden voor het eerst op het eiland en is er sindsdien verslaafd aan geraakt. Vanuit Nederland becommentarieert hij bijna wekelijks wat er op deze zandkorrel in de oceaan gebeurt. Nu mocht hij dat live doen aan de gesprekstafel van Op de klippen.
Het was deze week weer een volle tafel, want naast Auke zat de stamgast van het programma Judith Brekelmans. Ook de CEO van Flamingo Airport Maarten van der Scheer was uitgenodigd en hij had het zo naar zijn zin, dat hij de hele uitzending is blijven zitten.
Verder kwam Rob van Holstein van Refill Bonaire vertellen waarom de bluebottle belangrijk is voor het milieu op het eiland. En wie wil weten wat een solitaire zwerfafvalraper is, moet zeker naar hem luisteren.

Tot slot kreeg het programma bezoek van Rolanda Hellburg-Makaai. Zij is, naast dat ze net in de eilandsraad de nieuwe fractievoorzitter is geworden van de PDB, ook de voorzitter van het comité dat de eerste editie van de special Olympics kingdom games heeft georganiseerd. Zij vertelt in de uitzending wat er zo speciaal aan deze games zijn.

Gasten: Maarten van der Scheer, Rob van Holstein, Rolanda Hellburg-Makaai
Tafelgast: Auke van der Berg
Redactie: Judith Brekelmans
Samenstelling en presentatie: Michiel van Bokhorst en Martijn Hisschemöller

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *