The Flying Doctors ~ Het decor

januari 31, 2024

cropped-Bon-4.jpgNu de serie over die vliegende dokters zich verplaatst heeft naar het Caribisch gebied is het decor van gezicht veranderd. Vloog je eerst over het uitgestrekte, verlaten Australisch landschap, vandaag zien we allemaal water als we naar beneden kijken.

Een van de kenmerken van het stukje grond dat zich eiland noemt, is nl. dat het omringd is door water. Wil je van het ene eiland naar het andere, moet je dus varen of vliegen.

Die twee mogelijkheden zijn een geliefd onderwerp van discussies. Moet je nu vliegen tussen Bonaire en Curaçao of moet er een ferry komen? Want zo ver liggen die twee nu ook weer niet uit elkaar: 73,24 km van vliegveld naar vliegveld.
Om naar de andere eilanden te varen heb je tijd nodig, want de afstanden zijn (afhankelijk van welke site je raadpleegt):
Bonaire – Aruba 184,42 km
Saba – 810 km
St. Eustatius – 810 km
St. Maarten – 860 km

Het vliegverkeer tussen de eilanden is een verhaal op zich. Een verhaal van tegenslagen, faillissementen, overnames en gelukkig ook gezonde ondernemingen.
Maar voor de serie is het belangrijk om te weten dat het niet meevalt om zakelijk gezond en wel een vliegmaatschappij in de lucht te houden in dat deel van het koninkrijk. De belangen zijn groot.

Het spreekt voor zich dat de emoties hoog oplopen nu er een botsing is tussen Fundashon Mariadal en bijv. de luchtvaartautoriteiten op Curaçao.
Want het gaat om de zorg voor patiënten. Die zorg moet voorop staan. Los van iedere discussie over het hoe en waarom van de keuzes die gemaakt zijn door Mariadal en de luchtvaartautoriteiten.

Dat de gemoederen hoog oplopen bewijst mijn whatsapp en mailbox. Van opgewonden mensen tot bezorgde politici, van vrolijke roddelaars tot complotbakkers, allemaal hebben ze iets te melden.

In de komende uren, dagen ga ik de post langs. Roddels en achterklap zijn het eenvoudigst te behandelen: die kunnen gewoon de prullenbak in.
Andere berichten vragen om meer geduld en zorgen voor extra correspondentie.

Wist niet dat het schrijven van een scenario voor een soap zo veel extra werk meebrengt. Niet alleen door de reacties, maar ook omdat bijna niets is wat het lijkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *