Plantage Bolivia

mei 29, 2021
Bolivia1,jpg

Janice Huckaby Baillie – Plantage Bolivia

En daar kwam het verzoek om aandacht te schenken aan de veiling van het schilderij Plantation Bolivia van Janice Huckaby Baillie. De opbrengst van de veiling gaat naar Foundation Save Plantation Bolivia. (zie: https://www.saveplantationbolivia.com)

De stichting heeft tot doel: Restore and protect the total natural condition of the area locally known as former Plantation Bolivia included therein the land as well as the adjacent sea.

De stichting Save Plantation Bolivia is niet de enige die zich druk maakt over de gang van zaken  rondom Plantage Bolivia.

Ook de Facebookgroep Five Monuments Bonaire (zie: https://fivemonumentsbonaire.com) maakt zich zorgen over de plannen die de eigenaar van het gebied heeft. Ook deze groep heeft een mission statement: The aim of our movement is to conserve the originality, the authenticity and the integrity of as much as possible of the heritage of Bonaire, for present and future generations of Bonaire. This in cooperation with and for the local population.

De toekomst van Plantage Bolivia kan mooi symbool staan voor de stand van zaken op het eiland. Welke keuzes worden er gemaakt? Welke rol kiest het lokale bestuur?

Voor heldere informatie zie:

Dat er twee particuliere initiatieven met die toekomst van het natuurgebied bezig zijn, heeft blijkbaar te maken met een verschil van inzicht over de te volgen koers.
Waar de een, Five Monuments, kiest voor overleg met de eigenaar over de toekomst, gelooft de ander, Save Plantation Bolivia, niet in die aanpak. Daarvoor is er te weinig vertrouwen in de bedoelingen van de bezitter van het gebied.
Voor alle twee geldt dat het niet alleen om Plantage Bolivia gaat, maar om alle mogelijke natuurgebieden op Bonaire. ‘Echter op dit moment is Plantage Bolivia het meest urgent om te beschermen, vandaar onze focus’, aldus Save Plantation Bolivia.

Dat beide clubs Engels als voertaal gebruiken is iets om bij stil te staan. Maar dat kan op een ander moment.
Nu is het tijd voor het persbericht over de veiling.

De veiling

Veiling uniek olieverfschilderij Plantation Bolivia van Janice Huckaby.

Opbrengst tbv Foundation Save Plantation Bolivia.

Foundation Save Plantation Bolivia is vereerd een stille veiling aan te kondigen van een olieverfschilderij, Plantation Bolivia, gemaakt door Janice Huckaby Baillie een bekende lokale kunstenares. Zij is zeer recent door Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander benoemd tot lid van de Orde van Oranje-Nassau voor haar buitengewone bijdrage aan de gemeenschap en het behoud van de natuur en cultuur van Bonaire.

Wij zijn heel blij dat de opbrengst van het schilderij door Janice wordt gedoneerd aan de Foundation.

De veiling vangt aan op dinsdag 1 juni 2021 en duurt een maand, eindigend op woensdag 30 juni.

Dit schilderij, 100 cmx100 cm (39”x39”), is te zien in de galerie van Janice, Jan Art, Kaya Grandi # 14 te Kralendijk.

Bieden op dit schilderij kan door in een gesloten envelop een bod achter te laten in de galerie van Janice of door een PM te sturen naar Saveplantationboliva op Facebook.

Het minimum bod is $ 4.500,00

Bolivia2

Titel schilderij: Plantation Bolivia

100cmx100cm (39”x39”) – Olieverf op Canvas

Afdrukken van het schilderij zullen in de toekomst beschikbaar zijn. Geïnteresseerd in een afdruk? Stuur dan een PM naar Saveplantationboliva op Facebook.
Wij hebben ook T shirts, ieder exemplaar is uniek!, verkrijgbaar bij Penny Lane en Freewieler.

Artist Statement
“Plantation Bolivia is a very special pristine example of Bonaire’s Nature. My hope would be that this painting represents the area in a way people can embrace the concept of keeping it natural and worth preserving. There are so many details I could have added like donkeys running through, goats grazing, Lora’s and parakeets singing, lizards and iguanas basking in the sun, and all the little birds, bees and bats that live in this area. In the end I decided I would rather let the viewer visualize and dream of these details to keep Plantation Bolivia in its natural state for generations to enjoy.”
Janice Huckaby Baillie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *