Contact

juni 23, 2015

Ikki’s eiland wordt uitgegeven in samenwerking met Rozenberg Quarterly.

De horzel van het koninkrijk.
Aristoteles noemde Athene een paard en waarschuwde de regering van die stad dat hij als een horzel de heren zou blijven lastigvallen. En dat doen (ex-)koloniën ook. Ze blijven hun moederland aan een moeizaam onderdeel van de geschiedenis herinneren.

ApologyofSocrates

Athene is een traag paard en ik ben de horzel die haar tot leven moet steken.
Socrates (470-399 v.Chr.)

Want als ge mij ombrengt, zal het u niet gemakkelijk vallen weer een ander te vinden die de stad, hoe gek het ook klinkt, op haar huid zit als een horzel een paard. De stad is evenals het paard wel groot en edel, maar moet door haar afmetingen in haar traagheid geprikkeld worden.
Plato over Socrates – Apologie 30d6-31a2

Rozenberg Quarterly – Amsterdam

e-mail: aukevdberg@gmail.com

Facebook: https://www.facebook.com/auke.vanderberg
LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/auke-van-der-berg
Twitter: @AukeBerg

 

Auke

2 reacties op “Contact

 1. Sjoerd Vanderbrug

  Beste Auke,
  Dank voor onze ontmoeting, of eigenlijk dank aan Ben? Ik heb je website bezocht en ben enthousiast. Mooi initiatief en mooie gesprekken met allerlei bewoners. Ik ben benieuwd wanneer het boek af is….. Misschien moet je wel hetzelfde doen als Lou de Jong, om de zoveel tijd een editie toevoegen, ‘de onvoltooide historie van Bonaire (of de West) tot ……’ deel 1 etc.
  Ik moet nog vele stukken doorlezen maar blijf intussen wel met de gedachte worstelen waarom je deze titel hebt gekozen? Is het echt door mijn grote vriend (en lieve vriendin…..) van TX 31? Ik zoek de connectie tussen ‘Ikki’s eiland’ en de verhalen…… Ik zal je vandaag niet meer zien, maar wens je voor vanavond een goede vlucht en wellicht tot een volgende keer op Dushi Bonaire? Groet, Sjoerd (aka mr. Saltman)

  Reply
  1. Auke Post author

   Dag Sjoerd,
   Dank voor je vriendelijke woorden.
   Bij een volgend bezoek meld ik me.
   Als alles goed gaat, verschijnt deel I in het najaar.
   Voor nu: jawel, Eki, taxi 31, is verantwoordelijk voor de naamgeving!
   Hartelijke groet,
   Auke

   Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *