De toon en de muziek

september 13, 2023

VlagHet bestuur van de MPB (Movementu di Pueblo Boneriano) is behoorlijk op haar teentjes getrapt door een persbericht van Movementu 21 (M21) zo te lezen.
In dat persbericht van M21 wordt gedeputeerde Hennyson Thielman aangesproken op het gegeven dat zijn vrouw een bedrijf runt (Hype Event Planner) dat huist in een grote tent.

Die tent beschikt niet over een bouwvergunning. ‘Bedoelde vergunning is aangevraagd maar geweigerd. Deze weigering is gebaseerd op een zodanige interpretatie van de wet- en regelgeving dat een tent niet langer dan een bepaalde periode mag blijven staan. Wordt deze periode overschreden dan dient wederom een vergunning aangevraagd te worden.’

Het persbericht van M21 ( https://www.movementu21.com/post/diputado-thielman-ta-kometé-violashon-serio-di-lei-thielman-tin-ku-tene-honor-na-su-mes (Papiaments & Nederlands)) spreekt van belangenverstrengeling, van overtreding van regelgeving, van de beginselen van behoorlijk bestuur, van het legaliteitsbeginsel en van het beginsel van gelijke behandeling.

En dat allemaal omdat de gedeputeerde eerder zelf eigenaar was het feestbedrijf. En ook nog belast is met de uitgifte van vergunningen én de controle daarop.
Kortom, die meneer kan maar beter inpakken volgens M21.

Het antwoord van het bestuur van de partij van de gedeputeerde begint met een droeve verzuchting:
‘Uiterst betreurens- en afkeurenswaardig tot zelfs kinderachtig aan toe, zijn de eerste gedachten die bij ons zijn opgekomen zijn na het lezen van het persbericht van Movementu 21 (M21) waarbij gedeputeerde Hennyson Thielman persoonlijk en niet op zijn beleid wordt aangevallen, waarbij gemeend wordt dat hij de eer aan zichzelf moet houden en op dient te stappen.’

De volledige reactie van het bestuur is hier te lezen: https://bonaire.nu/2023/09/12/na-beschuldiging-aan-adres-gedeputeerde-thielman-mpb-haalt-ongemeen-fel-uit-naar-daisy-coffie

Voor een partij die het persbericht van M21 ‘kinderachtig’ noemt, is het wonderlijk dat zij in haar reactie o.a. spreekt van:
‘Volgens het woordenboek wordt iemand die zich anders voordoet dan hij of zij is als schijnheilig, hypocriet of huichelachtig genoemd.’
Om er even later een schep bovenop te doen:
‘Om de zaak op te blazen en te doen voorkomen dat de gedeputeerde niet integer heeft gehandeld, waarbij vaststaat dat in deze zaak de gedeputeerde niet eens tot enige handelen is overgegaan mag van een zetelrover verwacht worden.’

‘Zetelrover’. Of hoe je vol wrok naar het verleden kijkt. Ja, mevrouw Coffie was ooit lid van de MPB. En heeft op eigen kracht een zetel in de Eilandsraad veroverd bij de laatste verkiezingen.

De brief van de MPB eindigt met deze slotzinnen:
Het algemeen belang wordt echter ernstig aangetast omdat potentiële kandidaten voor het college en eilandsraad niet voor deze functie zullen kiezen omdat de kans groot is dat hun naam en die van hun familie door het slijk wordt gehaald door politieke avonturiers die de samenleving proberen te ontwrichten. Diep triest.’

En zo verwijt je iemand van kinderlijk gedrag en gebruik je zelf woorden als ‘zetelrover, schijnheilig, hypocriet en huichelachtig’.

Gelukkig zorgt de brief van de MPB ook voor een glimlach:
Met een zakelijk belang of belangen komen ook bepaalde vergunningaanvragen en betalingsverplichtingen bij kijken en voor ons is het uiterst kinderachtig om een gedeputeerde hierop aan te spreken en hem zelfs van integer handelen of beïnvloeding te betichten.’

Het zal je gebeuren:
‘Voor ons is het uiterst kinderachtig om een gedeputeerde hierop aan te spreken en hem zelfs van integer handelen […] te betichten.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *