Mosterd en maaltijd

september 20, 2023

mosterdNiet iedereen zal tevreden zijn na het verkleedpartijtje gisteren.
Neem nu de leden van commissie Thodé of zoals de club officieel heet: de commissie Sociaal Minimum Caribisch Nederland. Die zullen gisteravond toch aan mosterd en maaltijd gedacht hebben.

Vanaf maart onderzoekt deze commissie ‘wat huishoudens op Bonaire, Saba en Sint-Eustatius nodig hebben om rond te komen en mee te doen in de samenleving. Dit onderzoek is breder van opzet dan eerder onderzoek naar het sociaal minimum. De commissie kijkt ook naar de draagkracht van de lokale economie en naar de wijze waarop het sociaal minimum wordt vastgesteld. Hierbij is aandacht voor de inkomsten en kosten van levensonderhoud van inwoners.’

Is de koning nog maar net klaar met zijn toespraak tot zijn onderdanen, vertelt mevrouw Van Huffelen, de staatssecretaris van Koninkrijksrelaties en Digitalisering, dat de uitkeringen met ingang van 1 oktober omhooggaan, dat het kabinet het behaagd heeft om met ingang van 1 januari 2024 30 miljoen beschikbaar te stellen om de koopkracht op de eilanden te verbeteren en als kers op de appelmoes dat dit bedrag in 2025 verhoogd wordt naar 32 miljoen.

Vriendelijk als zij is, wijst mevrouw Van Huffelen erop dat we uiteraard moeten wachten tot begin oktober voor we het sociaal minimum echt vast kunnen stellen. Dan komt de commissie Thodé met haar bevindingen.

Blijkbaar wilde de staatssecretaris graag op het nippertje een pluim op haar hoed plaatsen nu Rutte IV afscheid neemt.
Want om nu afscheid van de eilanden te nemen met lege handen is natuurlijk niet goed voor je cv.

Zie: https://bonaire.nu/2023/09/19/30-miljoen-extra-voor-armoedebestrijding-bonaire-saba-en-sint-eustatius/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *