Een paradijs op een paradijs

juni 15, 2020

header-plantagebolivia

‘De mensen die van alles roepen, weten niet precies wat er gaat gebeuren’, zegt Meine Breemhaar in een interview in Amigoe (juni 2020). De heer Breemhaar heeft in december 2019 de voormalige plantage Bolivia op Ikki’s eiland gekocht. Het gebied is 3000 hectare groot, dat is zo’n 10% van het hele eiland.
Achter deze aanschaf zat geen plan. ‘Laat ik het maar eens kopen voor de heb’, zegt de koper in het interview. Volgens zijn zeggen liep hij bij toeval tegen de vorige eigenaar aan.
Die eigenaar had plannen met het gebied, die plannen neemt de heer Breemhaar over.
Maar zegt de koper ‘als dat plan er niet was geweest, had ik de grond overigens vooralsnog gekocht.’
Je loopt natuurlijk niet iedere dag tegen zo’n hebbedingetje aan.

Dat er mensen zijn die minder enthousiast zijn over zijn plannen, lacht meneer Breemhaar weg, daar is ie niet van onder de indruk.
‘Het stuk grond ligt er al zestig jaar lang bij zoals het nu het geval is. In al die jaren wordt er niet over gepraat en dan breng ik een folder uit met mijn plan en dan is iedereen in rep en roer’, mokt de heer Breemhaar.
En dat terwijl hij ‘een paradijs op een paradijs’ wil realiseren. Die inwoners van dat eiland mogen maar wat blij zijn dat eindelijk iemand eindelijk iets gaat doen aan die ‘dorre, kaalgevreten bende.’

Breemhaar

De heer Breemhaar zegt dat hij in ieder geval de steun heeft van de gedeputeerde die natuurbeleid in zijn pakket heeft en van het volledige Openbaar Lichaam Bonaire.
Alleen het bestemmingsplan moet even worden aangepast.

De buitenstaander die de handel en wandel van het eiland volgt, bedenkt tijdens het lezen van het interview met meneer Breemhaar dat er op dit moment allemaal discussies zijn over de toekomst van het eiland. Met als laatste hoogtepunt het Masterplan Bonaire 2030. Maar daarvoor hebben we al Blue Destinations, Milieubeleidsplannen en nog wat rapporten en plannen voorbij zien komen.
Mocht dat Masterplan Bonaire 2030 serieus bedoeld zijn, ligt het voor de hand om eerst maar eens te wachten op de uitkomst van die discussies voor de heer Breemhaar de eerste steen laat leggen.

Gelukkig kunnen de bewoners zich tot die dag troosten met de gedachte dat zij al op een paradijs wonen.
Dat de heer Breemhaar daar nog een paradijs bovenop wil stapelen, laat zien dat hij het beste voor heeft met de mensheid. Dat mag ook wel eens gezegd.

Zie:
http://ikkiseiland.com/2020/02/28/masterplan-bonaire-2030-regeren-is-vooruitzien/
http://ikkiseiland.com/2020/02/17/masterplan-bonaire-2030-elvis-tjin-asjoe-kickoff-conference-6-november-2019/
https://antilliaansdagblad.com/bonaire/20815-plannen-plantage-bolivia-nog-niet-concreet
https://plantagebolivia.nl
http://ikkiseiland.com/2017/11/15/pastoor-p-a-euwens-historisch-overzicht-van-het-eiland-bonaire/
https://www.destentor.nl/dronten/de-boerenzoon-die-multimiljonair-werd-liefst-steek-ik-geld-in-eigen-regio

1 reactie op “Een paradijs op een paradijs

  1. Pingback: Plantage Bolivia – Auke van der Berg ~ Ikki's eiland. De horzel van het koninkrijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *