The Flying Doctors ~ De verleiding

februari 8, 2024

cropped-Bon-4.jpgHet aantal medische vluchten tussen Bonaire en de eilanden en naar bijvoorbeeld Colombia is gemiddeld 28 per maand.
De kosten variëren per vlucht. Die kosten worden o.a. bepaald door de gezondheidstoestand van de patiënt, de spoedeisendheid van de ambulancevlucht, de geplande vliegroute, het benodigde transportmiddel en het aantal begeleiders.

De website van Nationale Nederlanden laat zien dat we niet zo veel verstand hebben van de kosten van een medische vlucht: een vlucht van Turkije naar Nederland inclusief medische begeleiding kost zo’n € 15.000. Slechts 5% van de Nederlanders geeft aan dat dit meer zou kosten dan € 10.000, terwijl 57% denkt dat de kosten minder waren dan € 2.500. Afhankelijk van het land en de situatie kunnen repatriëringskosten fors oplopen.

Voor een luchtvaartmaatschappij zijn medische vluchten financieel aantrekkelijk. De kosten worden vergoed door de zorgverzekeraars, de overheid of (een enkele keer) door de patiënt.
In een gebied waar investeren in een luchtvaartmaatschappij als risicovol wordt bestempeld, is een extra geldstroom dan ook welkom.

De verleiding is groot om met die vaststelling aan de haal te gaan.
In de Australische serie zegt Dr. Tom Callaghan het zo: ‘Everybody in Coopers Crossing gossips. I mean, I’d gossip if I had the time.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *