The Flying Doctors ~ Wind (Deel 8 – Seizoen 1)

februari 9, 2024

cropped-Bon-4.jpgDe bedoeling om wat achtergrondinformatie te geven bij het gedoe rond de air ambulances levert veel reacties op, schreef ik vorige week al.

De meeste berichten spreken voor zich. Men maakt zich zorgen over het welzijn van patiënten, men vraagt zich af of een ziekenhuis een dergelijke dienstverlening op zich moet nemen en uiteraard zijn er verdachtmakingen, verwijten en roddels.

Naast de grijze bewolking hangt er deze week ook een wonderlijk mengsel van beschuldigingen, aantijgingen en geruchten boven het eiland.

Met het draaien van de wind, van oost naar west, werd het eiland overspoeld met uit- en aanvallen van en naar alle kanten.
Het bestuurscollege werd verweten aardse rijkdom na te streven, Fundashon Cas Bonairiano werd naïviteit voor de voeten geworpen, Dengue is na twee jaar weer terug op het eiland, politici die aan de kant zijn gezet bij de laatste verkiezingen verwijten de huidige bestuurders dat ze er niks van kunnen – en dat allemaal binnen drie dagen. En dan is deze opsomming nog verre van compleet.

Gelukkig is het komend weekeinde carnaval. Dat betekent dat er een andere wind gaat waaien.

En dat komt goed uit. Want ook in dit deel van het koninkrijk is het weekeinde. Een kleindochter is morgen jarig en buurmeisje (7 jaar) geeft een dag later een vioolconcert.
Ook zij verdienen aandacht.

Ongetwijfeld komen we allemaal gelouterd en tevreden uit dit weekeinde. En mogen we ons volgende week weer buigen over die medische vluchten en wat zich verder aandient.
De weerberichten voorspellen niets bijzonders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *